Stenen

118 Bekeken

Onder aan de pagina  staan al mijn gevonden stenen die ik tijdens het zoeken allemaal ben tegen gekomen op akkers , het zijn er best wel wat en ze zijn er in verschillende soorten en maten en kleuren zoals je wel kunt zien bij de fotos . 

 

Het zijn voornamelijk VUURSTENEN die ik gevonden heb , Ik vind ze super mooi om te vinden vooral de stenen met verschillende kleuren erin , Er zijn meer mensen die zulke stenen vinden en wat de meeste niet weten is dat er zeldzame stukken bij kunnen zitten , Zo ook vuurstenen waar oude fossielen in kunnen zitten ,Ook is het mogelijk om Vuursteen voorwerpen te vinden waar men vroeger gebruik van maakte om pijlpunten te maken maar ook speren werden er van gemaakt en andere handige tools om het leven makkelijk te maken ,Zelfs sieraden worden van vuurstenen gemaakt en ik moet zeggen dat het er heel goed uitziet en vooral de diepe kleuren die dan tevoorschijn komen !!

Ik zal zal hier onder een beetje uitleg geven en foto’s plaatsen wat er zoal van gemaakt is en wat je in die vuurstenen kunt aantreffen.

Klik op de foto’s voor vegroting ..

Zoek je stenen dan trekken vooral glimmende en kleurrijke stenen de aandacht, zeker als ze nat zijn. Je denkt misschien wel dat je voor stenen in het buitenland moet zijn, maar voor mooie stenen hoef je niet ver te reizen. In Drenthe vind je ze vrijwel overal. Loop maar eens over het Balloërveld bij Rolde. Op de zandpaden en in sommige zandverstuivingen daar zijn veel stenen vinden, waaronder kleurige met fossielen erin, maar ook heel zeldzame.

Wat vuurstenen zo aantrekkelijk maakt, is hun glans. Ze zien er uit alsof ze gelakt zijn. Groot zijn ze niet, maar ze liggen er bij honderden, in alle kleuren van wit tot bruinrood. Wist je dat in vuurstenen heel vaak fossieltjes voorkomen? Bijna ieder vuursteentje die je opraapt bevat er wel enkele. Het zijn resten van zeedieren en andere diersoorten  van ongeveer 70 miljoen jaar oud!

De witte figuurtjes in deze rode vuursteen zijn takfragmentjes van mosdierkolonies. Deze bryozoën leefden in de Krijtperiode, ca. 70 miljoen jaar geleden op de bodem van een warme zee.

Dit zijn vuurstenen die bewerkt zijn uit de tijd van de jagers en verzamelaars. Ze werden gebruikt voor het maken van kledij, en op speren vastgemaakt waarbij ze in de jacht ook gebruikt konden maken. Economie: middelen van bestaan.

Hier onder op de foto zie je hoe ze vroeger een stenen bijl maakten van vuursteen .

De volgende afbeelding zie je pijl punten van vuursteen gemaakt , Dit gebruikte ze vroeger om mee te jagen op dieren en er zijn vast wel meer redenen waar ze het voor hebben gebruikt . 

 

 

Wil je meer te weten komen over steenvondsten of andere vondsten dan verzoek ik je om op deze link te klikken  KLIK

Nu zijn we bij mijn gevonden stenen 

Eén reactie:

  1. jannette nouwens

    zo laten ik vind het mooi zo.toppie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *