Metaaldetector Keuze

163 Bekeken

Weet je niet zo goed welke metaaldetector je moet kiezen ?

Dan zal ik je een stukje op weg helpen en misschien heb je na het lezen van deze 8 stappenplan een keuze kunnen maken welke metaaldetector je wilt gaan aanschaffen .

Stap 1
Zorg dat je een budget hebt wat je maximaal aan een metaaldetector wilt uitgeven, Ok je budget heb je nu berekend en dan gaan we nu naar de volgende stap metaaldetector keuze

Stap 2
Analoge of Digitale metaaldetector
Dit is best een lastige keuze omdat je nu moet gaan bedenken wat je wilt of analoog of digitaal instelbaar control unit.

Analoge bediening

Metaaldetectors met analoge bedienings units hebben draaibare instel knoppen (ZIE FOTO), Ik heb 2 voorbeelden gepakt Nummer 1 is de TESORO SILVER en nummer 2 is de TEOSORO COMPADRE , Dit zijn een paar metaaldetectors die makkelijk instelbaar zijn en dienen alleen om te laten zien wat een analoge metaaldetector is , Uiteraard heb je meerder soorten en merken met veel meer instelbare mogelijkheden en er zijn  zelfs analoge metaaldetectors die onder water kunnen .

Digitale bediening

Digitale metaaldetectors heb je ook in vele soorten en maten ,Deze kan je instellen via de druk knopjes op de control unit let er wel op dat dit een stuk lastiger is omdat je veel meer knopjes hebt en je kunt nu meer dingen gaan  fijn stellen ,De meeste digitale metaaldetectors hebben een aflees scherm waar je duidelijk op kan bekijken wat je aan het instellen bent maar ook word er tijdens het zoeken nummers weergegeven op je scherm als je wat in de grond hebt gevonden ,De nummers variéren van 0 tot 99 ,Hier onder 2 voorbeelden van digitale metaaldetectors nummer 1 is de AT PRO INTERNATIONAL en nummer 2 is de QUEST Q40, Zo heb je een beetje een beeld wat je kan verwachten van een digitale metaaldetector  .

Stap 3

Dit is ook een belangrijke stap die je goed in je achterhoofd moet houden , Een metaaldetector kopen is leuk vooral in het begin ,Er zit echter een MAAR achter en dit betreft het gewicht van de metaaldetector , Er bestaan veel metaaldetectors met verschillende totaal gewicht ,Een beetje redelijke metaaldetector weegt al snel 1 kilo ,Maar er zijn ook metaaldetectors die een stuk zwaarder zijn let hier wel heel goed op ,Mensen die veel willen gaan zoeken kunnen het beste overwegen om  een lichtere metaaldetector te kopen (1 KG/1,5 KG) .

Vooral mensen met lichamelijk klachten is het een goede keuze om een licht gewicht metaaldetector te kiezen ,Ik zie namelijk veel mensen die hun metaaldetectors aanbieden omdat ze toch te zwaar worden en last krijgen van de gewrichten of de rug of wat ook maar de lichamelijke reden mag zijn , Ze kiezen achteraf toch voor de licht gewicht metaaldetector, De mensen die lichamelijk weinig tot niks mankeren kunnen overwegen om een iets zwaardere te kopen of toch juist een lichtere omdat dit gewoon weg fijner zoeken is ,Die keuze is helemaal voor je zelf ..

 

.

Stap 4

Nu gaan we een keuze maken welke metaaldetector het beste bij jou past ,Ik neem aan dat de vorige stappen succesvol zijn doorlopen ,  Nu gaan we proberen om er 1 te vinden die aan jou eisen voldoet en die goed genoeg is voor de dingen die jij wilt gaan vinden .

1: Militair vondsten

2: Sieraden en munten vondsten

De 2 bovenstaande keuzes zijn wel belangrijk ,Nu is het zo dat je bijna met elke metaaldetector wel militaire vondsten kunt vinden en ook sieraden en munten en nog veel meer ,En toch zit er een MAAR achter ,Er zit wel degelijk verschil in metaaldetectors en dit betreft de KHZ FREQUENTIE, KHZ is de gevoeligheid van de metaaldetector ,Hoe hoger de khz frequentie is hoe kleinere voorwerpen je kan vinden , Met een lage khz frequentie vind je niet de kleinere dingen zoals oorbel knopjes of andere kleine dingen die ongeveer de zelfde formaat hebben .

Militaire vondsten zijn vaak groter dan een muntje en dan is het handig als je een lagere khz frequentie hebt omdat je dan dieper naar grotere voorwerpen kunt gaan zoeken ,Dit geld voor mensen die echt specifiek militaire voorwerpen willen vinden of andere grote voorwerpen ,De hoge khz frequentie is idiaal voor mensen die toch ook de kleinste voorwerpen willen vinden ,Ook kan je met een hoge frequentie grotere voorwerpen vinden dit is meer een multi functionele detector omdat je over beide frequenties beschikt hoog en laag  , Mijn eigen metaaldetector beschikt over een hoge khz frequentie omdat ik ook de kleinste voorwerpen wil kunnen vinden die je dus niet met een lage frequentie kunt vinden, Een hoge frequentie is Alles boven de 10 khz , alles wat er onder is kun je beschouwen als lage khz frequentie  .

Ook zijn er metaaldetectors die multifunctioneel zijn dit houd in dat je meerdere instelbare khz frequenties hebt ,Vaak zijn dat 3 keuzes 7-18 en hoger ,Dit zijn overigens de duurdere metaaldetectors boven de 1000 euro .

Stap 5

Nu gaan we een metaaldetector kiezen die aan jou voorkeur voldoet ,Ik heb hier onder een lijstje gemaakt van verschillende metaaldetectors met lage frequentie en hoge freuqentie en multi frequentie.

Lage khz frequentie Digitale metaldetectors

Hoge khz frequentie digitale metaaldetectors

 

Multi khz frequentie digitale metaaldetectors

Dan volgen nu de analoge metaaldetectors met hoge en lage  en multi khz frequentie’s 

Lage khz frequentie analoge metaaldetectors

Hoge khz frequentie analoge metaaldetectors

Multi khz frequentie analoge metaaldetectors

Kinderen

Voor kinderen vanaf 10 jaar zijn deze metaldetectors het meest geschikt ,Dit zijn wel 1 van de betere merken op een rij ,Je kan natuurlijk altijd voor goedkopere gaan maar dat zitten nadelen aan ,de nadelen zijn dat je dan uit komt op aliexpres detectors en die zijn vaak zo gemaakt dat je er weinig mee vind en zeer weinig instellingen hebt ,En de zoek diepte is zeer beperkt .

Voor meer informatie over de bovenstaande metaaldetectors kan je op de desbetreffende metaaldetector naam klikken , Die verwijst je door naar de website waar die te koop staan en wat ze kosten en welke opties je allemaal hebt kwa instellingen .

Mocht je geen keuze hebben kunnen maken dan kan je altijd nog even op google verder zoeken voor een andere metaaldetector, Er zijn er heel veel van of klik HIER voor een hele lijst met metaaldetectors, Ben je wel geslaagt er 1 uit te kiezen dan gaan we nu naar de volgende stap.

 

Aanvullende informatie betreft de zoek Schotel/Coil ,Ook hier zit wat verschil in kwa zoek diepte en breedte .

 

 

Stap 6

We zijn er bijna nog een paar kleine stappen.

Naast een metaaldetector heb je ook nog wat andere handige tools nodig ,In deze stap gaan we een schep en een pinpointer en een vondstentas uitzoeken voor diegene die het wil aanschaffen , Voor de mensen die dit niet willen kunnen deze stap overslaan .

Nu gaan we een schep uitzoeken ,Ook hier zijn er veel van te koop Groot en klein met en zonder karteltjes ,Zoek wel de juiste lengte schep uit want je moet het hier voorlopig even mee doen .

 

Rvs Schep met kartel

 

Indien je geslaagt bent om een schep uit te zoeken uit 1 van de bovenstaande modellen gaan we over op stap 7 , Indien je niet geslaagt bent kan je altijd nog verder kijken op de website waar ze tekoop staan ,Er staan er namelijk nog veel meer op .

Stap 7

Tijdens het zoeken naar voorwerpen in de grond met de metaaldetector wil je natuurlijk je vondsten ergens in kunnen doen en verder zoeken ,Ik heb wat vondsten tassen op een rij gezet hier onder ,Heb je al een vondsten tas dan kan je deze stap overslaan .

Bij aankoop van een metaaldetector bij een winkel krijg je soms ook een vondsten tas en pinpointer inbegrepen ,Mocht dit niet het geval zijn dan is het handig er 1 te kopen want die heb je echt nodig om je spulletjes in kwijt te kunnen .

De vondsten tassen kosten niet zo heel veel , Wat je ook kan doen is via google naar heup tasjes zoeken ook die zijn er vele maten en kleuren en uitvoeringen ,Heb je een keuze kunen maken dan gaan we nu naar de volgende en laatste stap .

Stap 8

 

Nu gaan we kijken voor een pinpointer ,Voor uitgebreide informatie over de pinpointer en hoe te gebruiken klik HIER

 

Dat waren 8 zware stappen 

Als aanvulling willen ik nog wat informatie delen die mischien ook wel handig is voor de zoekers onder ons ,Koop goede stevige schoenen want je loopt er mischien veel op en dan zijn goede schoenen een must , Handschoenen zijn ook makkelijk , Vooral met natte en koud weer zijn ze een must ,Bij de action kan je handschoenen kopen die wel redelijk goed zijn en ze zijn niet duur 

Reacties zijn gesloten.